Parhaat tietokonepelit 2016

Vuosi 2016 tulee olemaan hyvin jännittävä ainakin uusien julkaistavien tietokonepelien osalta. Tarjolla on tietysti laadukkaita pelejä myös PlayStation 4:lle ja Xbox One -konsolille, mutta erityisen palkitseva tämä vuosi on tietokonepelaajille. Kaikkien uusien pelien joukosta on vaikea valita parhaimpia pelejä, mutta se on varmaa, että monipuolinen valikoima uutuuspelejä on luvassa.

Torment: Tides of Numenera

Yksi tänä vuonna julkaistavista tietokonepeleistä on Torment: Tides of Numenera. Peliä voi luonnehtia aiemmin julkaistun Planescape: Torment -pelin seuraajaksi. Pelin valmistaja on Red Hook Studios ja se julkaistiin 19.tammikuuta 2016. Brian Fargo tiiminsä kanssa rakentavat tarinan, jonka tapahtumapaikkana on Monte Cookin Numenera-universumi. Pelin valmistaja lupaa rikkaan roolipelin, jossa käydään läpi syviä ja persoonallisia teemoja. Numenera-universumissa tapahtuva peli, sekoittaa taikuutta ja teknologiaa keskenään, joten kyseessä ei ole mikään tavanomainen peli. Edeltäjäänsä verrattuna Tides of Numenera vaikuttaa myös paljon värikkäämmältä, mikä ei jatko-osille ole kovinkaan tavanomaista. Peliä testaamalla tietysti selviää, mihin tietokonepelien ystävä sen sijoittaa omalla listauksellaan.

Rise of the Tomb Raider

Vuonna 2016 saadaan jatkoa myös suositulle Tomb Raider -pelisarjalle, jonka pääosassa seikkailee brittiläinen arkeologi ja aarteenmetsästäjä Lara Croft. Myös elokuviksi ja sarjakuviksi laajentunut pelisarja on yksi tutuimmista peleistä myös suuren yleisön keskuudessa ja nyt pelisaaga saa jälleen uuden osan Rise of the Tomb Raider -pelin myötä. Tomb Raider-fanien odotus palkitaan siis vihdoin.
Uudessa pelissä Lara Croft seikkailee vanhaan tuttuun tapaansa ja joutuu kiperiin tilanteisiin. Pelissä riittää toimintaa ja erityisesti visuaalinen toteutus on ensiluokkaista. Pelissä liikutaan paljon ja maisemat vaihtuvat tiuhaan tahtiin jäisistä vuorista metsikköihin. Päähahmo ja hänen tarinaansa on uusimman Tomb Riderin keskiössä. Tästä syystä Lara Croft ei jää pelkästään kaukaiseksi hahmoksi, joka päihittää kenet tahansa tielleen eksyvän vihollisen.

Harvest Moon: Seeds of Memories

parhat tietokonepelit 2016 pelaajaNatsume-pelikehittäjältä ilmestyy tänä vuonna uusi peli Harvest Moon: Seeds of Memories. Peli jatkaa Harvest Moon-pelisarjaa, jossa sekoitetaan onnistuneesti maanviljelyä ja roolipeliä. Pelin tarkoituksena on siis saada oma maa kukoistamaan ja samalla solmia ystävyyssuhteita kyläläisten kanssa. Pidemmällä tähtäimellä pelihahmo saattaa jopa mennä naimisiin ja saada lapsia. Pelin juuret ovat vuonna 1997 ilmestyneessä Bokujō Monogatari-pelissä, eli mistään aivan uudesta innovaatiosta ei ole kyse.

The Dwarves

Kesäkuussa julkaistava The Dwarves -peli on myös mainitsemisen arvoinen, kun puhutaan vuoden 2016 peliuutuuksista. Se pohjautuu kirjailija Markus Heitzin kirjasarjaan, joka kertoo kääpiöistä. Pelistä löytyvät kaikki hyvän roolipelin ominaisuudet; mielenkiintoiset hahmot, taistelukohtaukset kirveiden kera ja valtava peliympäristö. Toisin kuin muut roolipelit, The Dwarves -peli keskittyy ainoastaan kääpiöihin, joten uniikki näkökulmakin on saatu mukaan.

Chronos

Oculus julkaisee vuonna 2016 hyvin mielenkiintoisen, ja muista peleistä paljonkin eroavan pelin nimeltä Chronos. Tämä Gunfire Games -yhtiön kehittämä peli on toimintapeli, jonka päähahmo on pelin sankari. Hahmon tehtävänä on tappaa lohikäärme, joka majailee vanhassa sokkeloisessa labyrintissa ja pelastaa samalla oma kotimaansa.
Peli ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertainen miltä se kuulostaa: pelihahmo pääsee labyrinttiin etsimään lohikäärmettä vain kerran vuodessa. Pelihahmon vanhetessa hahmon kamppailutaidot paranevat ja labyrintin oppii tuntemaan vuosi vuodelta paremmin. Vuosien parantaessa hahmon taitoja, tuovat ne mukanaan myös huonoja puolia: hahmon vanhentuessa päähahmo ei pystykään enää täysin samaan suoritukseen kuin nuorempana. Pelaajan tulee siis yrittää löytää tietynlainen tasapaino, jolloin hahmo on kykenevä löytämään labyrintissa piileskelevän lohikäärmeen ja vielä kaiken lisäksi tappamaan sen. Chronos-peli tuokin mukanaan paljon pelattavaa, mutta samalla myös strategista pohdittavaa.

Vuosi 2016 tarjoaa pelattavaa jokaiselle

the-player-760184_1280Osa vuonna 2016 julkaistavista peleistä on jatko-osia jo olemassa oleville pelisarjoille, joten joidenkin pelisarjojen kohdalla pitkä odotus palkitaan toinen toistaan hienommilla peleillä. Osa julkaistavista peleistä taas on täysin uusia, eivätkä ne siis jatka mitään jo olemassa olevaa pelisarjaa. Tulevaisuus näyttää tuleeko näistä peleistä myös niin suosittuja, että ne saavat jatkoa.
Peleistä ei aina tiedä minkälaisia ne tulevat olemaan ja minkälaisen suosion ne onnistuvat keräämään. Pelkkien pelistä julkaistujen videoiden perusteella pystyy näkemään, millainen peli on visuaalisesti. Sen lisäksi peliarvostelut antavat suuntaa sille, millainen peli on. Pelaajia on kuitenkin monenlaisia, joten jollekin hyvä peli saattaa olla toiselle vähemmän mieleen. Parhaimman kuvan pelistä kuitenkin aina saa pelaamalla itse peliä, joten ei muuta kuin uusien pelien kokeiluun!