Parhaat kannettavat 2016

Harkitsetko uuden kannettavan tietokoneen ostoa? Haet sitten halpaa peruskannettavaa, jykevää bisneskonetta tai tehokasta pelimyllyä, kannattaa katsastaa arviot vuoden 2016 parhaista kannettavista tietokoneista ennen siirtymistä verkkokauppaan tai visiitille läheiseen laiteliikkeeseen.

Paras peruskone

Vuoden 2016 paras kannettava niin kutsuttu peruskone on ehdottomasti Dell XPS 13. Superohut ja kevyt Dell XPS 13 on varustettu 13 tuuman teräväpiirtonäytöllä. Prosessorina Dellin kannettavassa on Intelin kuudennen sukupolven Core ja SSD-levy. Kevyt ja kompakti kannettava on toisin sanoen myös erittäin tehokas. Koneen akku on testattu kestäväksi, sen kesto on kertalatauksella jopa 12 tuntia. Näppäimistö ja kosketuslevyt toimivat pehmeästi ja sujuvasti eli käyttökokemus on miellyttävä. Ainoa Dell XPS 13:sta löytyvä heikkous on hankalasti sijoitettu kamera. Koneesta on saatavana myös kosketusnäytöllinen versio. Dell XPS 13 on passeli peli vaikkapa perheen yhteiseksi koneeksi, jolta isä maksaa laskuja, äiti selaa Pinterestiä ja muksut pelaavat verkkopelejä.

Parhaat kannettavat dell

Paras työkone

Kovaan työkäyttöön edellä mainittu kannettava ei kuitenkaan ole ihanteellisin. Työkäyttöön voisi suositella Lenovo ThinkPad T450s -konetta. Vuoden 2016 jykevimmän työmyllyn valmistaja Lenovo on jo pitkään ollut työkäyttöön tarkoitettujen kannettavien ykkösmerkki. Eikä syyttä, Lenovo ThinkPad 450s on edellisten koneiden tapaan tarkoitettu puskemaan dataa ja pyörittämään raskaitakin sovelluksia vaivattomasti. Lenovossa on lisäksi markkinoiden kestävin akku, sujuvasti toimiva näppäimistö ja ehdottoman loistava käytettävyys. Mikä parasta, Lenovo on todella tehokas. Lenovo ThinkPad T450s on malliesimerkki Lenovo valmistamien laitteiden huippuominaisuuksista. 14-tuumaisessa T450s:ssä on1920 x 1080 pikselin kosketusnäyttö ja hulppea 15 tuntia työaikaa takaava lisäakku ja sen myllynä pyörii Intelin viidennen sukupolven prosessori i5. Tänä vuonna työkoneensa uusivan kannattaa siis luottaa Lenovoon.

Paras pelikone

Onko mielessäsi armoton pelisessio ja loistavat grafiikat? Siinä tapauksessa suosittelemme seuraavaksi koneeksi Alienware 17 R3 -kannettavaa. Tässä 17-tuumaisessa komistuksessa surraa Intelin kuudennen sukupolven tehokas prosessori i7, mikä tarkoittaa sitä, että koneen jerkusta ei pelin sujuminen ainakaan ole kiinni. Alienwarella tiedetään, mitä tarkoittaa teräväpiirto! Tässä laitteessa on 17,3 tuuman UHD-näyttö ja sen ansiosta pelien yksityiskohdat ovat niin tarkkoja, että voit melkein tuntea ne. Jos laitteen grafiikkaprosessori Nvidia GeForce GTX 980M ei ole riittävän nopea, voi Alienwarelta ostaa koneeseen jokusen satasen hintaan grafiikkatehostimen, mutta se tuskin on tarpeen. Alienware 17 R3 on todella maukas pelikone kriittisimmällekin pelaajalle.

Paras kone editoijalle

Videoita ja valokuvia käsitteleville meillä on hyviä myös hyviä uutisia. Vuoden 2016 paras kannettava videoiden ja valokuvien editoimiseen on Asus ZenBook Pro UX501VW. Asuksesta löytyy yhtä paljon tehoja kuin Macistä, ja on ulkonäössäkin ehkä hitunen samaa: hopeanharmaa, metallinhohtoinen kuori. UX501VW on 15-tuumainen, teräväpiirtoinen kosketusnäytöllinen tehopakkaus: sen prosessorina pyörii Intelin Core i7 ja Nvidia GTX 960 grafiikkaprosessori. Näillä teknisillä ominaisuuksilla tulee kuvien käsittelyyn sellaista tarkkuutta ja tehoa, että Asus peittoaa helposti jopa Macin.

notebook-463490_1280

Omenaperheen uusin tulokas

Mac-koneista puheen ollen, mikä on vuoden 2016 Applen kone? Se on luonnollisesti 13-tuumainen Apple MacBook Air. Vaikka uusin 12-tuumainen MackBook on sirompi ja litteämpi, on MacBook Air kokonaisvaltaisesti parempi. MacBook Air on kevyt ja mukavasti mukana kannettava alumiinipintainen laite. Akkutestin mukaan MacBook Airin akun kesto on omassa luokassaan vain keskiverto 14 tuntia, mutta useimmille käyttäjille se on riittävä. MacBook Airin resoluutio ei sekään ole korkein, mutta se on kuitenkin peruskäyttöön varsin riittävä. Erityismaininnan ansaitsee MacBook Airin näppäimistö, se on omppukoneiden tuttua laatua. Yksinkertaisesti yksi markkinoiden parhaimpia kannettavia.

55A6840521 (1)

Hyvä ja halpa

Lopuksi varmasti kaikkia kiinnostava kategoria: kannettavien koneiden halvimman hintaluokan paras kone. Tämän kategorian ykköseksi tänä vuonna kipuaa Levonon Ideapad 100S. Vaikka Ideapad 100S on hinnaltaan vaivaiset muutaman sata euroa, ei kone vaikuta millään tavoin halpiskannettavalta. Lenovo on saanut koneen muotoilun kohdalleen, eikä se häpeä yhtään kalliimpien kavereidensa rinnalla. Kokoa laitteella on 11,6 tuumaa ja siihen on valmiiksi asennettu Windows 10 -käyttöjärjestelmä sekä vuodeksi ilmainen Office 365 Personal -ohjelmisto. Ideapad 100S on tehokas laite ja vaikka sen näyttö ei ole aivan yhtä laadukas kuin kalliimmissa kannettavissa, voi sillä tällä laitteella katsella mainosti vaikkapa elokuvia. Resoluutio on riittävä yksityiskohtien esittämiseen, eikä Ideapad 100S:n kaiuttimetkaan häviä paljon kalliimpien verrokkien kaiuttimille. Hauska yksityiskohta on Ideapad 100S:n kuoren värit ja pintamateriaali. Värejä on useita kirkkaanpunaisesta valkoiseen ja pinta on kumisen tuntuinen. Siihen eivät ärsyttävät sormenjäljet jää. Erittäin mainio kannettava, kun ei halua maksaa koneesta liikaa.